Η Cruelty Free International ενώνεται με τους πελάτες των καταστημάτων The Body Shop στην Κύπρο για να ζητήσουν την απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα διεθνώς

Μια παγκόσμια δέσμευση για την απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα θα ξεκινήσει σήμερα στα καταστήματα The Body Shop στην Κύπρο στο πλαίσιο μιας εκστρατείας της Cruelty Free International, της πρώτης παγκόσμιας οργάνωσης με στόχο τον τερματισμό της χρήσης των ζώων για τη δοκιμή καλλυντικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια δέσμευση θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα The Body Shop σε 65 χώρες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη εκστρατεία που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα με σκοπό την παγκόσμια απαγόρευση της χρήσης ζώων σε δοκιμές καλλυντικών. Εκτός από τη συνεργασία με τα κατ’ εκτίμηση 275 εκατομμύρια ανθρώπους που επισκέπτονται τα καταστήματα The Body Shop ετησίως, η Cruelty Free International θα συνδεθεί και με τους δικτυακούς τόπους των καταστημάτων The Body Shop, που φιλοξενούν εκατομμύρια πελάτες ετησίως.

Παρά το γεγονός ότι ισχύει απαγόρευση για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009, εξακολουθεί ωστόσο να είναι δυνατή η πώληση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα εκτός της ΕΕ. Η απαγόρευση των πωλήσεων που θα απέτρεπε αυτή την κατάσταση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2013, αλλά αυτή θα μπορούσε πλέον να καθυστερήσει έως και δέκα χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, δεκάδες χιλιάδες ζώα μπορεί να συνεχίσουν να πεθαίνουν σε σκληρές δοκιμές καλλυντικών για προϊόντα ομορφιάς που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Paul McGreevy, Διευθυντής Διεθνών Αξιών, Έρευνας & Ανάπτυξης,  The Body Shop, δήλωσε: « The Body Shop πιστεύει με πάθος ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να βλάπτεται λόγω των απαιτήσεων κυβερνήσεων και ρυθμιστικών αρχών πουθενά στον κόσμο. Έχουμε μακρά δέσμευση προς αυτό το σκοπό και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το ζήτημα έχει επιλυθεί ενώ αυτό δεν ισχύει. Με μεγάλη υπερηφάνεια υποστηρίζουμε την εκστρατεία της Cruelty Free International που σκοπό έχει να επιτύχει την παγκόσμια απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα και ενθαρρύνουμε τους πάντες να υπογράψουν τη δέσμευση στα καταστήματά μας!»

Η Michelle Thew, Διευθύνων Σύμβουλος της Cruelty Free International, δήλωσε: « The Body Shop χαίρει διεθνούς φήμης για τη στάση του εναντίον των δοκιμών σε ζώα από τότε που πρωτοάνοιξε. Με τις προσπάθειές  τους προπορεύονται  στις ενέργειες για να δοθεί τέλος στις δοκιμές σε ζώα και η Cruelty Free International είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη που το The Body Shop υποστηρίζει την πρωτοποριακή εκστρατεία μας.»

Η δέσμευση της Cruelty Free International διατίθεται τώρα σε όλα τα καταστήματα του The Body Shop στην Κύπρο και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.crueltyfreeinternational.org

Back to news articles