Cruelty Free International doet beroep op klanten van The Body Shop in Belgiƫ om wereldwijd verbod op dierproeven voor cosmetica af te dwingen

Vandaag wordt in de winkels van The Body Shop in België een internationale petitie gelanceerd om dierproeven voor de cosmetica-industrie te verbieden. De petitie maakt deel uit van een campagne van Cruelty Free International, de eerste wereldwijde organisatie die zich inzet om het gebruik van dieren voor het testen van cosmeticaproducten in de hele wereld een halt toe te roepen.

De wereldwijde petitie zal beschikbaar zijn in winkels van The Body Shop in 65 landen. Het is de grootste en meest ambitieuze campagne ooit die een wereldwijd verbod op het gebruik van dieren voor cosmeticatesten wil afdwingen. Behalve een beroep te doen op de naar schatting 275 miljoen mensen die jaarlijks winkels van The Body Shop bezoeken, zal Cruelty Free International ook links plaatsen naar de websites van The Body Shop, die jaarlijks miljoenen bezoekers hebben.

Hoewel er in de Europese Unie sinds 2009 een verbod is op het uitvoeren van dierproeven voor cosmetica, mogen cosmetica die buiten de EU op dieren zijn getest nog wel worden verkocht. Een verkoopverbod dat hieraan een einde zou maken, zou in 2013 van kracht moeten worden, maar dat zou nu tot 10 jaar vertraging kunnen oplopen. In dat geval zouden tienduizenden dieren kunnen blijven sterven als gevolg van wrede cosmeticaproeven voor schoonheidsproducten die in de EU worden verkocht.

Paul McGreevy, International Values en R&D Director van The Body Shop, zeiThe Body Shop gelooft vurig dat geen enkel dier mag lijden omwille van de eisen van regeringen en regelgevers over de hele wereld. We zetten ons al lang in voor deze zaak en jammer genoeg denken veel mensen dat dit probleem is opgelost, terwijl dat niet zo is. We steunen met veel trots de campagne van Cruelty Free International om dierproeven wereldwijd te verbieden en moedigen dan ook iedereen aan om de petitie te ondertekenen in onze winkels!”

Michelle Thew, Chief Executive, Cruelty Free International zei, “The Body Shop staat sinds het prille begin internationaal bekend om zijn standpunt tegen dierproeven. Het bedrijf heeft een voortrekkersrol gespeeld met zijn inspanningen om dierproeven te stoppen en Cruelty Free International is heel blij dat The Body Shop ons steunt in onze baanbrekende campagne.

De Cruelty Free International-petitie is nu te tekenen in alle The Body Shop winkels in België en online op www.CrueltyFreeInternational.org

Back to news articles